LET OP: dit is de 2e druk.
Doet u nog oude stijl theorie-examen, dan heeft u vermoedelijk de eerste druk nodig.

Theorie voor Ballonvaarders bevat de leerstof voor het examen Ballonvaren en Materialen, onderdeel van de theorie-opleding voor de ballonvaarders-brevetten. Het volgt grotendeels de leerdoelen die voor dit vak zijn opgesteld door ILT.
Daarnaast bevat het boek de aanvullende leerstof de vakken Meteorologie en Voorschriften, voor zover die niet aan bod komt in de bestaande delen van deze serie.
Dit is de 2e druk (2019). Het hoofdstuk over regelgeving (waaronder brevettering en operations) is aangepast aan de nieuwe EASA regels, die per april 2020 van kracht worden. De informatie over brevettering is gebaseerd op de voorlopige tekst van Part-BFCL (Opinion 01/2019(B)), voor operations op Regulation EU 2018/395 (Part-BOP).


Wat staat er in?
Het boek beschrijft in de eerste plaats de theoretische achtergronden van het ballonvaren, en van de ballonsystemen en materialen. De praktische aspecten van het ballonvaren komen slechts aan bod waar dat voor een goed begrip van de theorie noodzakelijk is. Zo wordt wel beschreven hoe het maximum startgewicht wordt bepaald, maar bijvoorbeeld niet hoe een ballon voorafgaand aan de vaart moet worden opgebouwd.
Het boek is niet geschreven voor een bepaald merk ballon; de systemen en procedures zijn zoveel mogelijk algemeen gehouden.

Omvang: 190 pagina's, voorzien van foto's en illustraties (grotendeels in kleur). Incl. inhoudsopgave en index.
Levertijd: wordt op verzoek gedrukt, levertijd 2-4 werkdagen.
Prijsinformatie:
Prijs per stuk:
€ 49,95
Aantal: Bestellen

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Uw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen u zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.